2014. március 3., hétfő

Újrakezdés

Kedves idetévedt olvasó!

Szerencsés esetben a blog heteken belül megkezdi üzemelését. Dolgozom a logisztikán, amikor van rá érkezésem. Korábbi terméseimből van vagy 700 poszt, melyeket kulturált módon át kéne ide pakolni, lehetőleg visszadátumozva. Ez a probléma még megoldásra vár, de nem tűnik lehetetlennek. Kavarodás van a különböző blog-motorok xml exportjai között, úgyhogy durva eszközökre lesz szükség. Teljesen elképzelhető, hogy összevisszaságok jelenjenek meg az elkövetkező hetekben, de ezek majd rendeződnek, tisztázódnak. Addig semmi esetre sem érdemes RSS-re meg egyebekre feliratkozni (bár ennek értelmét eleve kétségesnek érzem, mert a személyes blogom mindig is inkább agyvihar volt, mint egészségesen fogyasztható valami). Megírom, a "véglegesnek" tekinthető lesz a helyzet!

A "metodika" egyébként (várhatóan) a következő lesz:
  • blogspot/blogger blog (ez itt ni): agyvihar jellegű bejegyzések, keveredve értelmesebb, publikusabb tartalommal, de főleg személyes "nyavalygás"
  • facebook oldalam: a "közembernek" szánt, lájkolt/megosztott tartalmakon kívüli esetleges értelmesebb bejegyzések, "üzenetek", rövid elemzések, tehát a szélesebb közönségnek alkalmanként szánt, ámde fogyasztható tartalom
  • google+ oldalam: kicsit szakmaibb jellegű dolgok, vegyes angol/magyar rövid megjegyzések, bejegyzések, például programozással és egyéb kockulással kapcsolatos ajánlott tartalom, esetleg tudomány, asztrofizika, ilyesmik.
  • twitter csatorna, avagy a @loserock_news: teljesen publikus hírek, hírválogatás. Általában olyan dolgok kerülnek ide, amit a számtalan rss csatornám valamelyikében találtam és úgy gondolom, jelentős információ világunk dolgainak követéséhez. NEM vagyok híve, támogatója semmilyen politikai pártnak, gazdasági vagy egyéb érdekcsoportnak, személyes meggyőződésem "függetlenített" alkalmazásából születnek azok a hírcsokrok, amiket ide gyűjtök! Ergo olyan napi hír nem kerül be, ahol "valaki jól megmondta", de olyan igen, ami tényeket, információkat közöl, amennyiben az relevánsnak mondható értelmiségi szemmel nézve! Tehát: jelentősebb vagy érdekesebb KSH statisztikai gyorsjelentés pl. be szokott kerülni ide (ha nem maradok le róla), bármely politikus másnap már jelentéktelen ténykedése NEM, állatkerti hírek NEM, az életünket lényegesen befolyásoló politikusok által elfogadott törvények viszont igen, fontosnak tűnő tudományos eredmények szintén, értelmesnek tűnő gazdasági, politikai vagy társadalmi elemzések is, mindegy, kinek "kedveznek", a tartalmi rész a meghatározó.
  • egyebek: lehet, hogy lesznek, youtube videó válogatást pl. el tudnék képzelni, bár erre vannak egész jó csatornák, és annyi időm sincs, hogy a fent felsoroltakat rendesen karban tartsam. Nem hiszem, hogy sok új kerül majd ezek mellé a jövőben, de nem kizárt.
A blogot rendbe kell majd tenni, ezt én is tudom. Valami külcsínyt majd kap, de ez most nem prioritás. Arra például fontosabb lenne megoldást találni, hogy az esetleges hasznos tartalmat valahogy elkülönítsem az ilyesfajta zagyvaságoktól. Mire gondolok: ha napi munkásságom során rábukkanok valami jó script-re, ügyesen sikerül valami hack egy programhoz, esetleg publikálnék valamit munkásságomból, akkor azt ide is ki fogom tenni lehetőleg olyan formában, hogy kereshető legyen és azért elkülönüljön a szokásos agymenésektől. Gondolkozom a problémán, valószínűleg címkézéssel vagy valami aloldallal fogom megoldani. Majd meglátjuk. Ha lesz kialakult rendszer, akkor lesz FAQ is, ahol ezeket az információkat összeszedem.

Elnézést kérek jelen poszt "összevissza" jellegéért, nem vagyok most a toppon, de úgy éreztem össze kell szedni. Szép napot, szép hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése